Gyilkos-tó

2011.04.22. 13:49

Itt már ötször voltunk a haverokkal, a képek az utolsó túráról vannak. Sajnos épp esős idő volt, ezért a tó vize nem a legtisztább, de attól még szép.

Ez itt még a 4-es kilométernél levő kis mesterséges tó. A képet csónakból csináltam.

Ez itt már a Gyilkos-tónál van. A tó a hátunknál volt. Előttünk egy gát van, ahol a Békény-patak folyik. Látszik hogy a víz ami lefolyik eléggé mocskos, máskor sokkal tisztább szokott lenni, majd mutatok olyan képet is hamarosan.

Ez a kép elég sötét lett, de látható hogy ott a Gyilkos-tó és háttérben egy nagy szikla.

Ez megint a tó, már kicsit világosabb. Látszik hogy milyen sötét a vize, a sok esőtől.

Ez a szikla a tó mellett van. Egy a tó partján levő másik szikláról

Itt két szikla látható.

Hogy ne csak a szép oldalát mutassam meg a környéknek, itt egy elhegyatott, réig ház. Elég romos épület, bár ez még a jobb állapotban levő lakatlan házak közül való, sajnos a rosszabbakat nem fényképeztem le, de majd legközelebb. Megjegyezném hogy én imádom az ilyen épületeket, a fák között, egyedül magányosan, kissé kisérteties, és épp ezért érdekes is.

Egy újabb szikla a Békási-szoros felé haladva. Egy fa is bekerült a képbe, de szerintem ez még szebbé teszi a látványt.

Ez a szikla már az előbb említett szorosban van. A kép bal alsó sarkában látszik az út egy kis részlete is.

Egy elég magas szikla. Van neve is, csak azt sajnos nem tudom. A tetején látható egy kereszt, bár ezeken a képeken elég kicsi, de azért látszik.

 

Az új és a régi alagútak a szoros felé vezető úton. Nyilvánvalóan az első az új, a második meg a régi.

Az első képen a régi alagúttól lehet benézni a szorosba. A másodikon az főútról a patakot lehet látni, ami akkor a szokottnál magasabb volt, és mocskosabb. Vadul folyik lefele, amíg valami meg nem állítja.

Ez már a tótól 6 km-re van, visszafele fényképeztem. Megálltunk és fölmásztunk úgy a háromnegyedéig. Magasabb mint amilyennek tűnik.

És végül egy újdonság, vagyis mindjárt kettő, videókat is készítettünk az úton amiket most megmutatok:
 

Az első videón a szoroshoz vezető út mellett levő patak látható. Elég vadul hömpölyög. A másodikon pedig az alagút látható belülről, biciklivel mentünk át rajta, és a barátom közben videózott.

A bejegyzés trackback címe:

https://hebi.blog.hu/api/trackback/id/tr222847481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása