Most inkább a város lesz reflektorfényben. Csináltam néhány fotót, és ezeket most megmutatom, úgyhogy beszéljenek a képek.

Kezdetnek a tömbház ahol lakom a szemközti játszótérről.

A művelődési ház, és anyum munkahelye is egyben. Előadások, táncpróbák, együttesek próbái, és sok más történik itt.

Ez a Maros Hotel, négy emeletes, van egy tetőtér. Konditerem, úszómedence és természetesen vendéglő is üzemel benne.

A központ. Csinálják a járdát, háttérben a park.Ez nagy dolog, Gyergyóban ritkán csinálnak ilyent, általában csak rosszat csinálnak, de kezd széppé válni ez a város is végre.

Még mindig a központon vagyunk, bal oldalon a park, a nagy sárga épület a háttérben egy áruház, amit mi nemes egyszerűséggel "Nagyáruháznak" nevezünk. Itt sokmindent meglehet találni, az élelmiszertől a ruhákon keresztül a sportcuccokig.

A központtól néhányszáz méterre van a Szent Miklós Római Katolikus Templom, ahová megjegyzem ritkán járok, bár én is katolikus vagyok.

A kórház falán graffiti. Nem mondanám hogy dicséretet érdemel az elkövető, de nekem tetszik, és ez is az "urban culture" része. Háttérben ott van maga a kórház is.

És a kórház. Sárga és vajszínű csíkokkal, néhány éve adták át. Új kórháznak is nevezik néha, én szerencsére még nem voltam itt, csak a régiben, ami már nem működik.

Az ortodox templom hátulról, a Gyilkos-tó sugárúton, a Salamon Ernő Gimnáziummal szemben.

És az előbb említett Salamon Ernő Gimnázium, városunk egyik büszkesége. Megjegyzem én nem ide járok. Idén 102 éves az épület.

A néhai Öntőde, ahol vasat öntöttek. Még a komunizmus idején üzemelt, de a rendszerváltás után bezárták. A háttérben lévő torony körülbelül 80 méter magas.

A városon kívül van az Arterimpex nevű húsfeldolgozó üzem. Ez is újnak számít még.

És végül az Arterimpex-től nem messze, egy tábla. Ez áll rajta: Állítsuk meg a baleseteket, az életnek elsőbbsége van.

Ennyi lenne mára, holnap még több érdekes, és szép tájat mutatok meg.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://hebi.blog.hu/api/trackback/id/tr302846618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása