Egy képpel indítottam, ezen a város táblája látható, a Gyilkos-tó felőli úton. Először is ez egy kisváros, úgy 20000-re tehető a lakossága, amiből majdnem háromnegyede magyar, a többi román, és roma. Hargita megye egyik legnagyobb városa, van néhány látványosság is, de azokról majd egy későbbi bejegyzésben esik majd szó.

Most főleg inkább a kornyékére koncentrálok. Akkor mutatok néhány képet, csúnyát és szépet.

Innen származik Gyergyó ivóvize.

A táblán román szöveg áll, ami nagyjából ezt jelenti: Belépés tilos, az ivóvíz védelmi területe(egy kicsit nyakatekert, de a román tudásom nem a legjobb).

A kép minősége elég rossz lett mivel épp a biciklivel mentem és akkor kaptam le, de látszik a lényeg, ami jelen esetben egy kis forrás a főút mellett.

Ez a Békény-patak, a várostól úgy 7 kilométerre. A látnivaló a patakon kívül a sok szemét, sajnos sokan nem tisztelik a természetet, na meg persze az itt élő embereket sem, remélem majd mutathatok olyan képet is erről a helyről amin nincs szemét.

Ezt nevezik lengyel kanyarnak(azt sajnos nem tudom miért, de ha megtudom leírom). A várostól úgy 14-15 kilométerre van, és sok baleset helyszíne.

Hamarosan jön a folytatás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hebi.blog.hu/api/trackback/id/tr52844966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása